Dey tambi, kalau bagi orang gila jawab soalan ni pun, tutup mata dia boleh jawabla. Kalau kebulur mestila makan takkanla nak basuh baju pulak. Sejak pukul 11pm tadi lagi aku kebulur tapi masih belum berjaya mengangkat bontot yang seberat 66kg tu ke dapur. Pukul 1am barula berjaya. Pergi dapur carik apa? Cari cinta
Tu dia stok untuk warga bujang trangtangtang. Andainya anda da kahwin tapi stok Maggi anda lebih kurang camni gak sampai 4-5 pek dalam kabinet dapur, baik anda tak payah kawin okey. Kalau bini anda hot sekalipun saya tak hingin sebab saya rajin makan. Bini harus rajin masak hatta telur goreng sekalipun.
Ingat senang ke nak masak Maggi? Kat depan pek tu tulis HANYA 2 MINIT. Ah fitnah semua tu. Kalau nak mampus awal silala masak 2 minit. Nih cara selamat sikit makan megi. STEP 1: Panaskan megi tu sampai dia terpisah-pisah. Kalau korang nak nyanyi lagu perpisahan pun boleh jugak macam zaman-zaman darjah 6 dulu.
STEP 2: BUANG AIR
Bukan buang air dalam pundi kencing tu. Buang air dalam periuk tu! Nampak tak apa dalam periuk tu? Air berbuih-buih. Buih tu ialah LILIN yang digunakan untuk melekatkan Maggi tu menjadi 4 segi. Bila korang letakkan air panas, maka lilin tu mencair. Buang air tu dan jangan sesekali mengada-ngada recycle buat siram pokok bunga. Mati kaktus mak korang kang.
STEP 3: GANTIKAN AIR BARU DAN MASUKKAN APAPE YANG PATUT
Ini part penting. Kalau korang tak masukkan air maka tak berkuah la Maggi korang nanti. Sebaik-baiknya perencah tu jangan disiramkan semua dalam periuk. Tak elok untuk kesihatan. Kalau mati awal sapa nak jaga bini aku? Eh aku takde bini.
STEP 4: MASUKKAN PERENCAH LAIN
Ni kalau korang suka pedas, masukkan la cili api/padi barang seketul dua. Takkan nak hambar je kot Maggi tu. Bapak bosannye. Cili kat dalam gambar tu walaupun ko gigit 2 ketul, tak rase kuat mane pun sebabnya cili New Zealand memang tak berapa nak pedas. Guna baja manusia agaknya. Kalau nak lagi best sila masukkan telur barang sebiji dua untuk sumber protein yang mencukupi. Kalau stokin anda ada perisa sedap boleh masukkan juga.
STEP 5: CAMWHORE
Step ini tidak wajib dan tidak menjejaskan kesihatan pun kalau korang skip. Dah tak de bende ape nak buat masa menunggu telur/perencah tadi sebati, maka buatlah apa-apa yang dirasakan perlu.
STEP 6: MAKAN LA TAKKAN BASUH BAJU?
Lepas siap, dengan tanpa membuang masa memindahkan Maggi ke dalam mangkuk, anda bawak saja periuk tu ke depan laptop sambil menketedarah hasil masakan anda dengan diiringi Jus Epal yang manis lagi sejuk. Pengalaman makan anda akan diperhebatkan lagi sekiranya anda makan sambil membaca blog ARC13 sebabnya kalau Megi anda kurang pedas, blog ini akan menambah kepedasannya.
Resipi ini dibawah oleh rakan taulan anda, Encik ARC™ dengan pesanan "Maggi memudaratkan kesihatan, tapi kalau kebulur, kesihatan belakang kira". Sekian, dah pukul 3.30am aku harus tidur.
Tu dia stok untuk warga bujang trangtangtang. Andainya anda da kahwin tapi stok Maggi anda lebih kurang camni gak sampai 4-5 pek dalam kabinet dapur, baik anda tak payah kawin okey. Kalau bini anda hot sekalipun saya tak hingin sebab saya rajin makan. Bini harus rajin masak hatta telur goreng sekalipun.
Ingat senang ke nak masak Maggi? Kat depan pek tu tulis HANYA 2 MINIT. Ah fitnah semua tu. Kalau nak mampus awal silala masak 2 minit. Nih cara selamat sikit makan megi. STEP 1: Panaskan megi tu sampai dia terpisah-pisah. Kalau korang nak nyanyi lagu perpisahan pun boleh jugak macam zaman-zaman darjah 6 dulu.
STEP 2: BUANG AIR
Bukan buang air dalam pundi kencing tu. Buang air dalam periuk tu! Nampak tak apa dalam periuk tu? Air berbuih-buih. Buih tu ialah LILIN yang digunakan untuk melekatkan Maggi tu menjadi 4 segi. Bila korang letakkan air panas, maka lilin tu mencair. Buang air tu dan jangan sesekali mengada-ngada recycle buat siram pokok bunga. Mati kaktus mak korang kang.
STEP 3: GANTIKAN AIR BARU DAN MASUKKAN APAPE YANG PATUT
Ini part penting. Kalau korang tak masukkan air maka tak berkuah la Maggi korang nanti. Sebaik-baiknya perencah tu jangan disiramkan semua dalam periuk. Tak elok untuk kesihatan. Kalau mati awal sapa nak jaga bini aku? Eh aku takde bini.
STEP 4: MASUKKAN PERENCAH LAIN
Ni kalau korang suka pedas, masukkan la cili api/padi barang seketul dua. Takkan nak hambar je kot Maggi tu. Bapak bosannye. Cili kat dalam gambar tu walaupun ko gigit 2 ketul, tak rase kuat mane pun sebabnya cili New Zealand memang tak berapa nak pedas. Guna baja manusia agaknya. Kalau nak lagi best sila masukkan telur barang sebiji dua untuk sumber protein yang mencukupi. Kalau stokin anda ada perisa sedap boleh masukkan juga.
STEP 5: CAMWHORE
Step ini tidak wajib dan tidak menjejaskan kesihatan pun kalau korang skip. Dah tak de bende ape nak buat masa menunggu telur/perencah tadi sebati, maka buatlah apa-apa yang dirasakan perlu.
STEP 6: MAKAN LA TAKKAN BASUH BAJU?
Lepas siap, dengan tanpa membuang masa memindahkan Maggi ke dalam mangkuk, anda bawak saja periuk tu ke depan laptop sambil menketedarah hasil masakan anda dengan diiringi Jus Epal yang manis lagi sejuk. Pengalaman makan anda akan diperhebatkan lagi sekiranya anda makan sambil membaca blog ARC13 sebabnya kalau Megi anda kurang pedas, blog ini akan menambah kepedasannya.
Resipi ini dibawah oleh rakan taulan anda, Encik ARC™ dengan pesanan "Maggi memudaratkan kesihatan, tapi kalau kebulur, kesihatan belakang kira". Sekian, dah pukul 3.30am aku harus tidur.
haha.. geng lah! aku suka gak buat megi ayam campo cili padi. megi kari kureng sikit.
BalasPadammegi kalau buh telur,sos tomato..kacau sampai sebati..sedap tak terkira..
BalasPadamok aku dah lapar.
lagi sedap kalo wat murtabak maggie!!! sedap gile! try2!! :D
BalasPadamx suka megi.
BalasPadamkalo beli 1 pack ade 6, satu sem x hbes
hehehehe
:) baru siang tadi epal telan megi perisa asam laksa.
BalasPadamheaven.
tapi alaa..lupa nak buang air lilin dia tu.
haish..
aku masak megi aku tumis dulu bawang..
BalasPadamtp bru tau kena buang air. hoho..
ok2 aku ngaku la aku xreti masak megi.puas ati? tang masuk air baru lepas buang air kecil tu eh..air berlilin tu..air panas ker air sejuk?
BalasPadamapekah keistimewaan kalau kite buat step 5 tuh?hehehehe
BalasPadamkesihatan belakang kira..haha...
BalasPadamhaa kalau nak lagi sedap, tumis la bawang ngn cili2..baru masokkan megi ngn perencah nye..lagi marvellous. lagi2 maggi tomyam..fuh..
baru aku tahu kena tukar air tu..selama ni aku makan lilin..haish..
BalasPadammaknanya maggie goreng lagi selamat, tak ada kuah.
BalasPadamLIN
BalasPadamaku makan megi ayam sebab malas nak koyakkan megi kari hehehehhehehhe
EV
erk sos tomato?aku xpnah dgr resipi tu wey...xmasam ke?
tail me
hehhe kalo rajin dah buat da la macik. telur+megi pastu goreng kan?
Ery
Fuiyooo respek2. Ko rajin sgt memasak kot. Aku ni bahan2 masak byk tp kerajinan tu dtg kadangkala XD
epalejau
asam laksa?fewwittt my most fave tuuuu sedap gila tp sini susah nak carik. Air lilin tu dlm step wajib buang tau
aimee
Hehe buang air dlu, pastu tumis la ape bende ko nak tumis. Tips ni aku baru tau seminggu sbnanye
ayunda maajis
air lilin tu sah2 la panas macik. sebab ko baru panaskan megi tu
apiih
step 5 tu menghilangkan kebosanan dan menambahkan perisa pada blog anda wakakakkakakka
nurhidayah isa
Sini xde megi tomyam =(
Hasrol Nizam
Sama la ngan aku. Aku baru tau seminggu sbnanye :)
syafiqahjasmin
positive!
ape barang meggi ayam.. meggi kari la best..haha
BalasPadamperghhh.. tbe2 rs maggi ni sdap.....
BalasPadamAini
BalasPadammacik, ade masenye dalam hidup ni kita perlukan kelainan. Lagipun saya ni dak kecik lg, mmgla makan megi ayam hahahhahahha
athirah
megi mmg sedap nak2 lak time kebulur hahaha. xkan tgh2 malam kol 2am tu nak kletang kletung kt dapur masak fancy2? megi sudeyyyy
megi je ke... jadi la kan
BalasPadamha'ah
BalasPadamTAK SUKAA MAGGI AYAM!
BalasPadamTAK DAK RASA.
AKU DAH BERLAMBAK TELAN LILIN.
DAH BESAR2 NIH BARU TAU. ADEHHH!
nama pun meggi ayam. sah2 la rasa ayam? haha
BalasPadamweh aku stop masak cara biasa seminggu lepas kot. takde beza pon kite :(
masyuklh plak..
BalasPadamlamo den tak bantai maggee nih.
kau rebus maggi macam, tapi telur tu kau goreng dan carik carik.
BalasPadamahhh pergi sungguh nikmat dia!
perencah tu sbnrnye aku tibai habis 1 pek
BalasPadambru best
perisa ayam kan megi kt atas ni?
aku suka gak maggie
tp lebih suka ruski tom yam
kt NZ takde megi ruski kan?
kesian kesian
=p
MK Kimi
BalasPadamhuhu ko slalu bantai ape?pizza?kaye seh
ismishahril
humangaii malaihnyelaaa aku nak g goreng telur. Nak masok minyak, nak panaskan etc. Ko buatkan utk aku eh :D
sis shuhada
sumpah xpenah buat kak. lagipon sos2 mahal la kat sini (tipu)
syahira ariff
Ruski takde la. ape nak kesah...same jenis gak mi segera. tak sihat gak ahaks
"belum berjaya mengangkat bontot yang seberat 66kg tu ke dapur."
BalasPadamahh kauuu,menipu bontot saje dah 66 kg.hahahaha..
aku kalau time makan megi,cili api 3 bijik skali makan.penyek2 pastu makan.sure meleleh air mate.hahaha..
bila duduk atas kerusi, berat ko ditumpukan ke bontot. so make sensela jugak berat bontot 66kg hahahhahahaha
BalasPadamkalo meleleh nak makan lg ke? geli oi. Mak aku kata kalo telan air mata bole jadik ikan duyung
hahahaha..bungukss..kau telan ker air mate tue..kesat lah wei!
BalasPadamhahahaha.
mane arrr naktau...ko ni bukn leh caye
BalasPadamstock meggi dekat rumah aku still banyak. kalau masakan aku tak sedap, pepandai abang2 aku p makan meggi.
BalasPadam*mcm mne nk masak nasi goreng yang sedap erk? xD
nxt time aku buat nasik goreng plak...aku xbuat arini sbb xde crushed chilli. nak turun town malas r plak heheh
BalasPadamceh tak remaja langsung la ko ni makan megi cap ayam...
BalasPadammakan la tomyam ke, kari buh telor sebijik ke, asam laksa ke...sedap la jugak...
xpe la janji kenyang ye dak??
lapar la ayu...kalo ko bg kek bentuk tahi pon aku makan tau dak
BalasPadamhah! selama ni i makan lilin? :(
BalasPadameyh nak share info ni dekat blog i nnt bole?
@The Nurulsilakan tp credit la ye
BalasPadamnice 1 bro...
BalasPadambeshhnyeeeeeeee..
BalasPadammalam esk aku mesti mkn megi..