Aku rasa mungkin ini entri terakhir untuk Aidilfitri dekat Wellington kot sebab tak de benda sangat dah yang nak diceritakan. Balik-balik makan, g sana makan, gi sini makan, memang tabiat orang Malaysia. Lainlah kalau ada funfair ke dekat open house tu barulah menarik haha. Okay merepek, sebenarnya open house(s) yang budak-budak Wellington buat pun menarik sama. Makanan, what's not to love?
Okay, tribute pertama ialah kepada warga..
Aku nak post pasal Nasi Kerabu yang diorang buat tu. Seriously sedap. Partly maybe sebab aku tak biasa makan makanan macam tu. Yelah, kalau dekat Malaysia, dekat bazaar Ramadan tu memang sumpah aku tak pernah beli nasi kerabu/nasi dagang/nasi briyani semua sebab tak biasa makan. Tapi bila dah makan, mak ai sedap pulak.
Highlight kedua ialah benda ni yang dinamakan kek batik. Menurut sumber, kek batik adalah dibuat daripada ular batik yang telah disumpah menjadi ala-ala biskut. Sumpah sedap, dan aku terlupa nama awek yang buat benda ni. Disebabkan gambar ialah limited, maka mari bergerak ke rumah seterusnya
Tribute kedua ialah kepada..
Again, gambar makanan sampingan je yang berjaya dijumpai. Ada satu benda yang ada chocolate topping kat atas meja tu yang aku suka gila tapi tak tahu apa nama dia. Tapi favourite aku haritu ialah laksa! Laksa dia fuh, kalau jatuh kat lantai pun, harus guna 3-seconds rule untuk makan sebab tak nak bazir. Tak tahulah apa komen orang lain sebab ada je orang yang tak suka makan laksa.
Disebabkan gambar laksa tak dijumpai, maka kita tengok review laksa dalam video atas ni. Review laksa berada di minit 2:30
So, terima kasih pada yang menjemput especially kepada Cik Masz yang particularly request video atas ni diletakkan dalam blog, dan Cik Yayalogy yang bersusah payah buat Open House. Maka, tahun depan please buat lagi. Seronok makan free ni..
Back to reality, people. The second half of the semester has just begun, dan mari kita menelan tulisan buku teks, lecture notes, lab reports dan sebagainya pulak. Selamat ber-study kepada diri sendiri yang dah offtask selama sejam
Okay, tribute pertama ialah kepada warga..
91 KELBURN PARADETak silap aku diorang buat open house ni hari Khamis bersamaan 2 Syawal 1432H. Entah betul ke tak tahun Hijrah tu aku main hentam je. Disebabkan aku malas membuat aktiviti stalking di pagi hari, maka hanya beberapa gambar yang berjaya dijumpai.
Aku nak post pasal Nasi Kerabu yang diorang buat tu. Seriously sedap. Partly maybe sebab aku tak biasa makan makanan macam tu. Yelah, kalau dekat Malaysia, dekat bazaar Ramadan tu memang sumpah aku tak pernah beli nasi kerabu/nasi dagang/nasi briyani semua sebab tak biasa makan. Tapi bila dah makan, mak ai sedap pulak.
Highlight kedua ialah benda ni yang dinamakan kek batik. Menurut sumber, kek batik adalah dibuat daripada ular batik yang telah disumpah menjadi ala-ala biskut. Sumpah sedap, dan aku terlupa nama awek yang buat benda ni. Disebabkan gambar ialah limited, maka mari bergerak ke rumah seterusnya
Tribute kedua ialah kepada..
STAFFORD UNI HOUSE
Again, gambar makanan sampingan je yang berjaya dijumpai. Ada satu benda yang ada chocolate topping kat atas meja tu yang aku suka gila tapi tak tahu apa nama dia. Tapi favourite aku haritu ialah laksa! Laksa dia fuh, kalau jatuh kat lantai pun, harus guna 3-seconds rule untuk makan sebab tak nak bazir. Tak tahulah apa komen orang lain sebab ada je orang yang tak suka makan laksa.
Disebabkan gambar laksa tak dijumpai, maka kita tengok review laksa dalam video atas ni. Review laksa berada di minit 2:30
So, terima kasih pada yang menjemput especially kepada Cik Masz yang particularly request video atas ni diletakkan dalam blog, dan Cik Yayalogy yang bersusah payah buat Open House. Maka, tahun depan please buat lagi. Seronok makan free ni..
Back to reality, people. The second half of the semester has just begun, dan mari kita menelan tulisan buku teks, lecture notes, lab reports dan sebagainya pulak. Selamat ber-study kepada diri sendiri yang dah offtask selama sejam
kek batik? ko pernah makan kek batuk? kek batak? kek batok? kek batek? ikan kekek mak iloi iloi?
BalasPadamtak pernah kan? kalau nak tau, sila google..
thanx a million wahai encik yang sukakan laksa :D
BalasPadamtahun depan insyaAllah kami buat lagi.
tak tahu nape org panggil mende alah tuh kek batik..sngat konpius sbb cara buat dia bukan guna tepung,telur,dll...cuma biskut meri...biskut meri jee...nape tak pnggil biskut?? *blur*
BalasPadamcik bayan, maybe sebab dr biskut, dibentuk2 kan jd cm kek. potong pn ala2 kek gak. then tgk rupa pn kaler light coklat(kaler biskut) berselang seli dgn dark coklat(kaler coklat moist) ala2 batik.. so dpt la name kek batik.
BalasPadampanda,nak makan nasik kerabu meh dtg rumah aku.request dgn mak aku.kehkeh.konpem dapat.hahaha
BalasPadamhahaa. layan je zulfikar tu ngarut
BalasPadamsedap nyeee...
BalasPadamahahaha...lalu le plak ko, kalo betoi kek batik tu dibuat dari ular batik yang disumpah... Sumpah aku tak makan....erkkkk~~
BalasPadamkek batik nyum2!!!!
BalasPadamwei zulfikar,tak pernah aku dengar kek batuk batak segala... =___="
SweetyMui : ko pernah makan Ikan Kekek Goreng?
BalasPadambuat umah terbuka x ajk..=p
BalasPadamzulfikar sengal!
BalasPadamkek batik tu maybe sebab rupanya mcm corak batik, ade gak org panggil kek biskut marie atau kek batik biskut marie, ko pilih la nama mane yg ko nak.. hakhak
Selamat hari raya! walaupon dah 7 Syawal :)
BalasPadamSelamat Hari Raya org jauh!
BalasPadamTestimoni makann semua nya SEDAPP je.
Terliur gak lah tgk laksa tu! Dpt pedas! phuhh..
Kek Batik pun menggiurkan! hahha
eh nampak junior ak la plak dlm video tu :D
BalasPadamheaeh.. macam tu rupanya suara papanda. lemak manis.
BalasPadam1st time dengar. =D
Selamat Hari Raya papanda :)
kesian lagi, raya buku lah kau.
BalasPadamUlasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.
BalasPadamlaksa is my peberet! kek batik oso..nasik kerabu too..ahaha..semua menda aku suka makan..ish3..
BalasPadamape si ikar merepek tu? ape ke pelik2 beno nma makanan yg die sebut..
kek batik buat dr ular batik? mane kau belajar weii?
BalasPadamselamat studyla yer :)
@Zulfikar Hazri
BalasPadamkek kekek kau pernah dengar? itu ialah jelmaan ikan kekek
kek batik terbaik ! :) best lah at least dpt experience beraya tmpt org :)
BalasPadamselamat hari raya :)
insya allah kalo taun depan aku duduk situ lg bolehlah buat lagi.
BalasPadamhaha
aku tawu ko jatuh hati dgn kek batik tue kan.ha, kwn aku azean yg buatkan.sedap seyh.